Site logo

Een stageplaats vinden kan moeilijk zijn. De beste plaatsen raken snel opgevuld en in bepaalde sectoren zijn er een hoop meer studenten die een stage willen dan dat er plaatsen zijn. Voor werkgevers is een geschikte kandidaat vinden in veel gevallen ook een grote uitdaging. Heel wat sollicitaties die je binnenkrijgt zijn niet relevant of draaien op niets uit.

Stagejobs.be biedt de oplossing! Wij zijn het snelst groeiende platform voor mensen die op zoek zijn naar een uitdagende stage of een ambitieuze stagiair. Dankzij onze niche benadering en gebruik van slimme technologie is het platform eenvoudig te gebruiken en heel effectief.

Stagejobs.be gebruiken om een interessante stage te vinden

In dit hoofdstuk vertellen we je alles over hoe je via stagejobs.be snel een interessante stage vindt! Heb je nog vragen over hoe je ons platform gebruikt, dan kun je ons uiteraard altijd combineren.

Welke types stages kan ik vinden bij stagejobs.be?

Educatieve stages

Ben je op zoek naar een stage in het kader van je opleiding? Door je in te schrijven op stagejobs.be heb je snel zekerheid waar je aan het werk kunt. Bij ons kun je ongeacht je opleiding een interessante stageplaats vinden. Dat komt door het feit dat we stage vacatures van alle sectoren aanvaarden op het platform.

Ongeacht of je een stage wilt bij een marketingkantoor of bij een boekhouder om je opleiding verder te zetten, je kunt bij Stagejobs er waarschijnlijk wel een vinden! Dit is uiteraard helemaal gratis voor je.

Vrijwillige stages

Wil je een stage vinden die goed op je CV staat? Dan kun je die vinden op Stagejob.be. Wij hebben de meest recente vacatures voor stages bij allerlei bedrijven en organisaties. Zo kun je bij ons leuke informele stages bij familiebedrijven vinden, maar ook stages bij bedrijven zoals DPG Media en de VRT. Een vrijwillige stage lopen staat niet alleen heel goed op je CV, maar je kan er ook wat geld mee verdienen. Vrijwillige stages die niet in het kader van een opleiding zijn, zijn namelijk verplicht vergoed.

Stages voor een beroep

Bepaalde beroepen verplichten je om een stage te volgen voor enkele jaren vooraleer je je de beroepstitel helemaal kunt toe-eigenen. Het bekendste voorbeeld daarvan is de stage van drie jaar die je moet doorlopen.

Ook dit soort stages kun je bij ons vinden! Let erop dat deze soort stages bij gekende werkgevers heel erg gegeerd zijn. Je doet er dus best aan om een StageAlert in te stellen of heel regelmatig de website te controleren.

Kortom, je kan op ons platform elk type stage vinden waar je naar op zoek bent. Elke dag komen er nieuwe vacatures bij ons online waar je op kunt reageren. Schrijf je dus zeker in op ons gratis StageAlert en mis nooit meer een interessante stageplaats!

Stage vinden in de rechten – plus tips

Wil je een stage vinden om advocaat te worden of wil je je CV wat extra flair geven? Dan kun je bij Stagejobs.be relevante vacatures vinden! Stages bij advocatenkantoren met naam en faam en grote internationale ondernemingen zijn erg gegeerd. Daarom is het belangrijk om op tijd te kijken of er stageplaatsen zijn. Het ideale moment om een stage te zoeken is in maart en april. Zo kun je voor je examens beginnen al een stage bemachtigen en vermijd je de stortvloed aan concurrentie voor gegeerde stages nadat de examens voorbij zijn.
Wanneer je een stage in de rechten wilt, is het een goed idee om de locatie ook in overweging te nemen. Studeer je in Gent, dan kan het een goed idee zijn om eens in Brussel of Leuven een stage te volgen. Zo bouw je je netwerk snel verder uit.

Stage vinden in Personeelszaken en HR

Wil je een stage lopen in de Human Resources afdeling van een bedrijf? Op Stagejobs.be hebben we de meest recente vacatures voor personeelszaken en HR. Dit zijn stageplekken waar heel wat kandidaten op af komen, dus je inschrijven op ons StageAlert is een uitstekend idee. Zo hoef je het platform niet in de gaten te houden en word je meteen op de hoogte gesteld van stages in personeelszaken en HR.
Om een stage te bemachtigen in deze sector is het van belang dat je goede sociale vaardigheden hebt en enthousiast bent om veel bij te leren.

Stage vinden in bedrijfskunde en strategie

tage lopen in de bedrijfskunde bij een onderneming is een uitstekende manier om jezelf gezien te maken voor toekomstige werknemers. Wat echte werkervaring krijgen in deze sector is een goede manier om te weten welke richting je uit wil en te tonen dat je ambitie hebt.
Wanneer je solliciteert voor een stage in de bedrijfskunde en -strategie probeer je best een bedrijf te vinden die naam en faam heeft. Op die manier kan je indruk maken op toekomstige werkgevers en krijg je ervaring in een druk bedrijf waar er altijd iets te doen is.

Stages vinden in de Architectuur en bouw

Er is een sterk arbeidstekort in de architectuur en de bouw. Een stage in deze sector lopen kan jou direct een goede onderhandelingspositie geven omdat je al wat werkervaring achter de rug hebt en weet wat je moet doen. Daarnaast onderscheid je je ook van andere studenten die geen stage hebben gelopen op het vlak van ambitie en werklust. Kortom, een stage in de architectuur of de bouw doen is perfect om direct je loon een boost te geven.
Het is niet al te moeilijk om een stage in deze sector te vinden dus heb je meestal de mogelijkheid om een goede werkgever te vinden. Dit is een ruimte sector, dus zowel mensen die een stage als ingenieur of metselaar willen volgen kunnen terecht op onze website om snel een vacature te vinden.

Stages vinden voor Marketing, communicatie en journalistiek

In veel opleidingen is het verplicht om een stage te lopen en deze succesvol af te werken. Marketing, communicatie en journalistieke opleidingen hebben dit bijzonder vaak als een van de afstudeervereisten. Om bij een echt groot marketingbureau te gaan werken, of een stage te lopen bij een bekende journalistieke instelling of organisatie, moet je er snel bij zijn. Stageplaatsen bij grote organisaties hebben altijd een groot aantal sollicitanten. Schrijf je dus in op ons StageAlert om er zeker van te zijn dat je geen interessante vacatures mist.

Stages vinden voor verkoop en relatiebeheer

Ben je een echt geboren verkoper? Dan kun je bij ons eenvoudig een stage vinden voor verkoop en relatiebeheer. Wij plaatsen de meest recente vacatures voor stages op ons platform.
Het volgen van een stage in deze sector is een goede manier om je te onderscheiden van de vele andere studenten die na het afstuderen een job volgen. Het toont aan dat je niet alleen wat ervaring hebt met de verkoop, maar dat je ook ambitieus bent en echt wilt verder gaan in deze sector.

Stages vinden voor de administratie

Zoek je een stage in de administratie van een bedrijf of organisatie? Ook die kun je vinden op ons handig stageplatform. Wil je een stage als boekhouder of wil je in de archieven aan de slag? Deze stagevacatures kun je allemaal op ons platform vinden. Door de snelle groei van Stagejobs.be komen er dagelijks nieuwe stages op ons platform bij.

Stages vinden voor creative, digitaal, grafisch en webdesign

Stages vinden voor de creatieve sector kan moeilijk zijn. Er zijn altijd een heel groot aantal kandidaten en de jobs bij de leukere kantoren en grotere bedrijven zijn dun gezaaid. Daardoor vinden mensen het moeilijk om een goede stageplek te vinden bij een kantoor van hun keuze.
Daarom is het essentieel dat je op tijd begint met zoeken naar een stage als je aan de slag wilt in deze sector. Het is slim om al in maart of april te zoeken naar een geschikte stage. Vergeet je niet in te schrijven op ons StageAlert om direct op de hoogte te zijn van een interessante stage.

Waarom zou ik Stagejobs.be gebruiken om mijn stage te vinden?

Stagejobs.be gebruiken om je stage te vinden heeft alleen maar voordelen voor je. We lijsten ze hier even voor jou op zodat je exact weet waarom je een account bij ons zou moeten aanmaken.
Eenvoudig – Het is bijzonder eenvoudig om een stage te vinden op ons platform. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken en wij zorgen ervoor dat alle relevante stages in je inbox terechtkomen.
Relevante stages – Op ons platform vind je enkel stages. Zo kun je direct vinden wat je zoekt. Daardoor verlies je geen tijd met sollicitaties die op niets uitdraaien en zitten de stagemeester en jij direct op een lijn.
Snel – In minder dan vijf minuten kun je een account bij ons aanmaken. Op die manier is het eenvoudig om een stage te vinden voor je opleiding of een beroep. Wij sturen notificaties naar je vanaf er een vacature online komt waar jij misschien wel interesse in zou kunnen hebben. Zo mis je nooit een stage en vind je direct een goede stageplek.
Gratis – Het kost helemaal niets om Stagejobs.be te gebruiken. Het gebruik van ons platform is altijd helemaal gratis. Er zijn ook geen kleine lettertjes of verborgen kosten, dus je kan altijd het platform gebruiken zonder dat dit je ooit iets zal kosten!

Waarom zou ik een stage lopen?

Een stage lopen heeft heel wat voordelen voor je carrière als je het slim aanpakt. Weet je nog niet zeker of een stage lopen iets voor jou is of wil je weten wat de voordelen zijn van een stage te lopen?
Je krijgt ervaring – Een eerste werkervaring op je CV hebben is altijd een sterke punt. Weinig andere studenten doen een relevante stage tijdens hun studie als dit niet verplicht is. Zo toon je aan werkgevers tonen dat je ambitie hebt en echt in deze sector verder wil gaan. Ook kun je sneller het tempo van het bedrijf aan omdat je al wat weet wat je moet doen.
Je krijgt een netwerk – Ergens aan de slag gaan als stagiair geeft je de mogelijkheid om mensen te leren kennen die je normaal gezien niet zou ontmoeten. Het grote voordeel is dat deze mensen allemaal in de sector actief zijn waar jij ook in wilt werken. Dit zijn allemaal mensen die je een referentie kunnen geven of je kunnen aanraden bij een toekomstige werkgever.
Je krijgt een voet tussen de deur – Het is moeilijk om een job te vinden wanneer je net afgestudeerd bent. Wanneer je eerst een stage loopt is de kans groot dat je een voet tussen de deur krijgt op je stageplaats als je een job zoekt. Als je je stage goed hebt afgerond dan is het krijgen van een vaste baan op die plek een stuk eenvoudiger.

Stagejobs.be gebruiken om een geschikte kandidaat-stagiair te vinden?

Een arbeidsplaats invullen kan vaak een hele klus zijn. Een stageplek die afhangt van studenten is vaak nog heel wat moeilijker. Zeker wanneer je direct een geschikte kandidaat wil is het moeilijk om iemand te vinden die snel een meerwaarde voor je bedrijf of organisatie kunt vinden. Stagejobs.be richt zich enkel en alleen op studenten die zoeken naar stages. Zo zitten jij en de student direct op dezelfde lijn qua verwachtingen en kun je eenvoudig mensen vinden die echt actief zoeken naar een stage. We vertellen je hier graag wat meer over het aannemen van stagiairs en het gebruiken van ons platform Stagejobs.be!

Waarom zou ik een stagiair aannemen?

Heb je een onderneming of organisatie en twijfel je nog of een stageplek aanbieden aan studenten een goed idee is? Hier lijsten we enkele van de voordelen op waar je kunt van genieten wanneer je een stagiair aanneemt voor je bedrijf! Een frisse blik – Een stagiair kan je een frisse blik geven op de cultuur van je onderneming. Vaak zien zij administratieve processen die overbodig zijn en slechte elementen aan je bedrijf, waar werknemers al lang niet meer aan denken om te verbeteren. Wanneer je een open cultuur creëert voor studenten die stage lopen bij je, kun je in heel veel gevallen een nuttige input krijgen om je bedrijf te verbeteren. Vroeg talent vinden – Stageplaatsen aanbieden aan talentvolle studenten is een van de beste manieren om snel goede nieuwe werknemers te vinden. Hoewel scores op het diploma heel wat informatie geven over een persoon, zegt het niet alles. Stages aanbieden aan talentvolle studenten geeft je informatie over hoe ze werken, hun ambities en hoe ze theorie in de praktijk omzetten. Betaalbare werkkrachten – Een stagiair is over het algemeen gesproken heel wat goedkoper dan een gewone werkgever. In sommige gevallen, zoals in het kader van een opleiding, kan een stage ook onbetaald zijn. Daardoor kun je een leergierige student gratis aannemen om je te ondersteunen bij projecten. Weinig administratie – Een stagiair aannemen brengt heel wat minder administratie met zich mee dan een werknemer aannemen. Je kan dus heel snel een beschikbare plaats opvullen met een snel inschakelbare werkkracht.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik een stage aanbied?

Stagerapporten – In heel veel gevallen – en zeker wanneer het niet om een vrijwillige stage gaat – moet er een stagerapport ingevuld worden. Dit moet met de nodige serieusheid gedaan worden. Hoewel dit geen al te grote taak is, moet deze wel gebeuren. Stagevergoedingen – In de regel moet je een stagiair betalen voor het werk dat hij doet. Je mag geen vrijwillige stage zonder vergoeding organiseren. In het geval dat de stage in het kader van een opleiding wordt georganiseerd is het wel mogelijk dat de stage zonder een vergoeding kan plaatsvinden. Geen vaste werknemer – De stagiair is geen vaste werknemer en blijft meestal voor slechts een bepaalde en korte tijd. Het is dus geen goed idee om deze een belangrijke functie te geven of cruciaal te maken voor het verloop van een project. Onervaren – Afhankelijk van de sector en de taak van de stagiair kan het eventjes duren vooraleer deze persoon een echte meerwaarde kan vormen voor het team. Geduld is dus vaak vereist wanneer je een stagiair aanneemt.

Welke voordelen heeft Stagejobs.be voor een stagemeester?

Wil je snel een stagiair vinden of wil je toegang krijgen tot een grote groep geschikte kandidaten voor een stageplaats? Stagejobs.be is het ideale platform voor jou en je onderneming. We lijsten hier even de voordelen voor je op wanneer je een stagiair wil vinden via ons platform. Relevante sollicitaties – Ons platform is enkel voor mensen die zoeken naar een stage. Wanneer een student reageert op je vacature weet hij of zij dus dat het om een stage gaat en niet om een vakantiejob of een vaste baan. Daardoor krijg je altijd relevante reacties op je open vacatures. Snel een stagiair – Wanneer je een gewoon jobplatform of je eigen website gebruikt om een stage te vinden kan dit lang duren. Stagejobs richt zich enkel op mensen die een stage zoeken en heeft daardoor een heel groot netwerk van stagiairs die interesse hebben om een stage te volgen. Ons StageAlert zorgt ervoor dat je in geen tijd studenten hebt die je vacature zien en erop kunnen reageren. Voor elk budget – Het plaatsen van een vacature kan helemaal gratis! Ons gratis pakket zorgt ervoor dat je vacature 10 dagenlang op ons platform blijft staan. Daarnaast wordt er ook een StageAlert gezonden naar mensen die waarschijnlijk interesse hebben in je vacature. Het is ook mogelijk om bij ons een basic of premium pakket te kopen om nog meer ogen op je vacature te krijgen en de beste sollicitanten te vinden.

Voor welke stages kan ik stagiairs vinden op Stagejobs.be?

Op Stagejobs.be kun je voor elke sector een competente en enthousiaste stagiair vinden. Aangezien wij een sterk groeiend platform zijn heb je vaak keuze uit heel wat stagiairs om je positie in te vullen. In dit deel lichten we toe wat de populairste sectoren zijn op Stagejobs.be qua het vinden van stagiairs en studenten.

Stagiairs voor advocatenkantoren

Heeft je advocatenkantoor een stagiair nodig? Op Stagejobs.be kun je eenvoudig de CVs van geïnteresseerde studenten vinden. Je kan op ons platform terecht voor zowel een stages tijdens de rechtenstudies als de stage erna om advocaat te worden. Dankzij ons handige StageAlert vind je in geen tijd een geschikte stagiair en krijgen heel wat studenten onmiddellijk je vacature te zien.

Stagiairs voor marketingbureaus en marketingafdelingen

Heeft je marketingbureau een frisse blik nodig of een ambitieuze en leergierige stagiair? Dan kun je zonder al te veel moeite een vacature plaatsen op ons stageplatform. Wij zijn het platform bij uitstek om goede stagiairs te vinden met een passie voor marketing. Je kan bij ons helemaal gratis een vacature plaatsen en een StageAlert naar relevante stagiairs sturen. Wil je heel snel een stagiair vinden of wil je kunnen kiezen uit een grote groep van kandidaten? Dan zijn wij het ideale platform om deze stagiairs te vinden.

Stagiairs voor creatief, grafisch en digitaal werk

Kan je bedrijf een gemotiveerde stagiair gebruiken? Heb je nood aan een iemand die creatief en grafisch werk kan verrichten in het kader van een opleiding? Dan is Stagejobs.be het ideale platform om die versterking voor jouw onderneming te vinden. Dankzij de sterke groei van ons platform kun je als je een interessante stage online plaatst eenvoudig meerdere kandidaten vinden voor je stage. Je hebt keuze uit verschillende pakketten om je vacature bekend te maken aan de wereld. Zo kun je kiezen voor een gratis formule waar je vacature 10 dagen online blijft staan en we zenden een StageAlert uit. Wil je meer sollicitanten om de best mogelijke kandidaten te vinden? Dan kun je ons premium of basis pakket gebruiken.

Stagiairs vinden voor administratie en boekhoudkantoren

Heeft je boekhoudkantoor een stagiair nodig? Wil je een extra kracht hebben in de administratie? Dan kun je vertrouwen op Stagejobs.be om jou een uitmuntende stagiair te bezorgen. Door onze niche focus op stages en stagiairs hebben we een groot netwerk om jouw vacatures aan te tonen. Op die manier is het eenvoudig om een geschikte stage kandidaat te vinden voor je bedrijf of organisatie. Heb je nog vragen over hoe je het beste stagejobs.be gebruikt om een stagiair voor je onderneming te vinden? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Inloggen

Registreren

Forgot Password

Cart

Winkelwagen