Site logo

Moet ik een stagiair betalen?

In het beginsel is het zo dat een stage zonder vergoeding niet toegelaten is. Je moet dus je stagiair betalen voor de tijd dat hij stage loopt. In sommige gevallen is er een wettelijk bepaald minimum voor de specifieke stage en in andere scenario’s is dat het wettelijk minimumloon. Hier is echter een uitzondering op. Een stage in het kader van een opleiding moet niet vergoed worden. Het moet uiteraard aantoonbaar zijn dat dit relevant aan de opleiding wordt georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld door de onderwijsinstelling de stage te laten organiseren.

Hoeveel kost het om Stagejobs te gebruiken?

Ons platform gebruikt verschillende prijs-settings om je vacature te plaatsen en deze aan kandidaat-stagiairs te tonen. Het is mogelijk om helemaal gratis een vacature te plaatsen voor 10 dagen op ons platform en een StageAlert naar mogelijk geïnteresseerde stagiairs uit te sturen. Wil je sneller je stageplek invullen of heb je meerdere stagiairs nodig? Dan is het sterk aangeraden om een basic of premium formule aan te kopen. Deze kosten respectievelijk 75 tot 90 euro en zijn een uitermate effectieve manier om snel een geschikte stagiair te vinden voor je bedrijf of onderneming.

Hoeveel mensen zullen mijn vacature voor een stageplaats zien?

Dit hangt af van de formule die wordt gekozen en de sector waarin je actief bent. Bij de betaalde formules blijft je vacature tot wel 6 keer langer op de website staan en wordt deze ook uitgelicht. Daarnaast sturen we ook onze stagiairs een StageAlert. Daardoor krijgen heel wat mensen snel je vacature te zien vanaf deze online staat, wat je helpt om snel de vacature in te vullen. Bij de premium en basic formule zetten we de vacature ook op onze sociale media en plaatsen we een link op Google Jobs. Dit helpt je om nog meer ogen op je vacature te krijgen en eenvoudig gevonden en gedeeld te worden op sociale media en het internet. Daardoor kun je razendsnel een competente stagiaire krijgen en de vacature invullen.

Waarvoor kan ik stages plaatsen op Stagejobs.be?

Je kan voor elke sector een vacature plaatsen voor je stage. Je kan zowel een stagevacature plaatsen voor een betaalde stage zoals een in het kader van een opleiding van de student. Het is ook mogelijk om stages te plaatsen relevant aan een beroepsopleiding zoals advocaat. De stages hoeven geen maximale of minimale looptijd te hebben. Dit kun je allemaal autonoom met de stagiair regelen. Zo geven we je de maximale vrijheid om je vacature in te vullen en kun je ongeacht je noden qua stagiairs ons platform gebruiken! Het is voor potentiële stagiairs heel makkelijk om relevante stages te vinden dankzij onze technologie en handige filtersysteem. In slechts enkele seconden kunnen ze een stageplaats vinden die aansluit bij hun opleiding en bij hen in de buurt ligt. Dit helpt jouw onderneming uiteraard ook. Je krijgt altijd heel specifieke en relevante leads binnen van studenten. Daardoor hoef je geen tijd te verspillen aan mensen die uiteindelijk toch niet bij jou aan de slag zullen gaan.

Wanneer plaats ik het best een vacature voor een stage?

Goede stagiairs met sterke competenties zijn gegeerd in de arbeidsmarkt. De echte toppers vinden vrijwel direct een stageplaats, dus moet je er als werkgever snel bij zijn. Dat wil zeggen dat je op tijd moet beginnen met het zoeken naar jouw stagiair. Je begint het best ruim voordat de examens beginnen – en vooraleer je daadwerkelijk je stagiair nodig hebt – met het plaatsen van vacatures. Hierdoor heb je veel mensen die je stage zien en heb je meestal ook ambitieuzere stagiairs die niet snel nog een stage willen. Over het algemeen gesproken plaats je best je stage ergens in april of 2 à 3 maanden voordat de positie moet worden ingevuld. Daardoor kun je veel sollicitaties binnen krijgen en kun je je kandidaten filteren.

Waarom zou ik Stagejobs.be gebruiken om een geschikte stagiair te vinden?

Er zijn heel wat jobsites waar je een vacature kunt op plaatsen om stagiairs te zoeken. Echter geeft Stagejobs.be je een unieke mix aan opties en voordelen voor werkgevers om stagiaires te vinden zonder gedoe. Snel – Een vacature plaatsen voor een stageplaats gaat heel snel. Je kunt je account in minder dan een minuut aanmaken. Daarna vul je gewoon de relevante info in van je vacature. Ten slotte hoef je niets meer te doen en kun je wachten tot de sollicitaties bij je binnenstromen. Betaalbaar – Een vacature plaatsen op Stagejobs.be is mogelijk voor ieder budget. Zo is het zelfs mogelijk om gratis en zonder kleine lettertjes een stageplaats online te zetten. Een gratis vacature blijft 10 dagen online en er wordt ook een StageAlert uitgestuurd naar mogelijke relevante kandidaten. Wil je wat meer? Dan kun je voor een basis of premium formule kiezen om nog veel meer ogen op je advertentie te krijgen! Uitstekende klantenservice – Lukt het je toch niet om een vacature te plaatsen of heb je tips nodig om het platform optimaal te gebruiken? Onze behulpzame klantenservice helpt je graag uit de nood. Niche – Stagejobs.be richt zich enkel op studenten die op zoek zijn naar een stage. Daardoor kun je vermijden dat je irrelevante sollicitaties binnenkrijgt en hoef je enkel berichten door te nemen die ertoe doen. Wanneer je bij ons een stageplaats hebt weet je dus zeker dat jouw doelpubliek de vacature onder ogen zal krijgen. Eenvoudig te gebruiken – Stagejobs.be is heel simpel te gebruiken. Alle instructies en stappen die je moet zetten zijn bijna net zo simpel als een e-mail versturen. Je kan dus zonder enig probleem de vacatures zelf plaatsen of iemand van je personeel dit laten doen! Heb je nog vragen over het aanbieden van stages op stagejobs.be? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantendienst en wij helpen je zo snel mogelijk verder. Wil je een stage plaatsen? Ga dan naar deze pagina om je formule te kiezen en krijg snel berichten van geschikte kandidaten!

Inloggen

Registreren

Forgot Password

Cart

Winkelwagen