Site logo

Moet ik betaald worden voor mijn stage?

In het beginsel moet je een vergoeding krijgen voor het lopen van een stage. Er is hierop echter wel een uitzondering. Een stage in het kader van een opleiding kan wel onbetaald zijn. Er zijn heel wat gevallen waarin de wettelijke minimumvergoeding van de stage vastligt. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de verplichte drie jaar lange stage om advocaat te worden.

Wat is het nut van stage lopen?

Een stage volgen, binnen of buiten je opleiding om, heeft heel wat voordelen voor je. Wij lijsten hier enkele van de belangrijkste voordelen voor je op. Ervaring – het belangrijkste voordeel aan een stage lopen is dat je ervaring opdoet in de sector waar je aan de slag wilt. Hierdoor heb je vaak niet alleen een streepje voor als je gaat solliciteren, maar het geeft je ook inzicht in de job zelf. Zo weet je of de job je überhaupt wel ligt en of dit iets is waar je verder mee door wil gaan. Netwerk – Door een stage te volgen krijg je snel een netwerk van mensen die in dezelfde sector als jou aan de slag zijn of aan de slag willen gaan. Dit kan je helpen om goede keuzes te maken in je carrièreplanning of bij toekomstige sollicitaties. Je hebt als je het goed doet heel wat mensen waar je een sterke aanbevelingsbrief aan kunt vragen. Jobkansen – De kansen dat je een job kunt krijgen na je studies stijgen aanzienlijk wanneer je stage hebt gelopen. Meestal kun je na je stage of opleiding direct aan de slag bij het bedrijf waar je de stage hebt gelopen. Ook kun je als je een goede stageplek had met veel aanzien vaak vlot aan de slag bij sectorgenoten.

Hoe kan ik makkelijk een stageplaats vinden?

De makkelijkste manier om in België een stageplaats te vinden is door dit via Stagejobs.be te doen! Wij verzamelen stageplaatsen van alle sectoren hier op ons handige platform. Je kan bij ons de recentste stages vinden van zowel kleine als grote ondernemingen. Het enige wat je hoeft te doen is een gratis account aanmaken en je inschrijven op ons handige StageAlert. Wanneer er een vacature voor een stageplek wordt geplaatst op ons platform, dan krijg je een bericht van ons. Zo hoef je niet naar de website te gaan en blijf je op de hoogte van de meest recente stages op ons platform.

Is het moeilijk om een stageplaats te vinden

Hoe moeilijk het is om een stageplek te vinden hangt vooral af van jouw profiel en in welk bedrijf je een stage wilt lopen. Het is eenvoudiger om een stage te vinden in een bedrijf dat actief is in een sector waar er arbeidskrachten te kort zijn dan in een bedrijf met aanzien waar er elke dag spontane stages voor zijn. Een stageplek vinden wordt een stuk eenvoudiger wanneer je altijd bij de snelste respondenten bent en eenvoudig open vacatures terug kan vinden. Dankzij Stagejobs.be ben je altijd bij de eerste sollicitanten als je je inschrijft op ons StageAlert!

Welke stages kan ik vinden op Stagejobs.be?

Stagejobs.be geeft werkgevers de mogelijkheid om een vacature te plaatsen op ons platform, ongeacht in welke sector ze actief zijn. Hier lijsten we enkele van de stages op en geven we je wat bijkomende informatie erover.

Verkoop en relatiebeheer

Stages in de verkoop en relatiebeheer zijn relatief eenvoudig te vinden. Dit is een stage waar je sociale vaardigheden en overtuigingskracht een grote troef zijn als je een goede indruk wilt maken. Het is een van de sectoren waar er veel stageplaatsen beschikbaar zijn, dus als enthousiaste stagiair heb je vaak de bedrijven voor het kiezen.

Personeelszaken en HR

Op Stagejobs.be kun je eenvoudig stages vinden in de Human Resources of personeelszaken. Hier staat vooral jouw organisationele talent en het menselijke aspect centraal. Heb je deze twee eigenschappen? Dan is het meestal eenvoudig om een stageplaats te vinden in Vlaanderen.

Architectuur en bouw

De bouwsector doet het goed de laatste jaren in België. Er is zelfs sprake van een heus arbeidstekort. Wanneer je een stage in deze industrie wil bemachtigen dan heb je vaak heel wat keuze tussen allerlei potentiële werkgevers. Het takenpakket dat je kunt krijgen in de architectuur en bouw hangt sterk af van wat je opleiding is. Sommige stagiairs krijgen tekentaken, anderen leren metselen en nog anderen mogen helpen om berekeningen te maken met de ingenieurs.

Marketing en communicatie

Een sector die altijd handen tekort komt, is deze van de marketing. In deze sector krijg je vlot een interessante stageplek als je weet hoe je jezelf moet verkopen en/of de ambitie hebt om je verder te ontwikkelen. In principe hoef je geen specifieke opleiding gevolgd te hebben om in deze branches aan de slag te gaan. De stageplekken voor grote marketingbureaus zijn erg gegeerd aangezien je na je stage en opleiding er vaak direct aan de slag kunt gaan. Schrijf je dus zeker in op ons StageAlert als je geen enkele interessante stage wilt missen.

Rechten

Wil je advocaat worden? Dan kun je er niet aan onderuit! Je moet een stage van 3 jaar volgen vooraleer je jezelf een volwaardige advocaat mag noemen. Hoewel het vaak weinig problemen oplevert om een stage te krijgen bij een advocatenkantoor, gaat dit niet op als je bij een top kantoor aan de slag wilt. De stageplekken voor grote kantoren met naam en faam zijn erg gegeerd. Daarom is het van belang af en toe je StageAlert te bekijken en nog voor je gaat afstuderen een stage probeert te krijgen. Uiteraard kun je naast deze stages nog veel meer stageplekken vinden bij ons! Wij hebben stages van zowel kleine ondernemingen tot grote bedrijven en organisaties – zoals DPG media en de VRT – op ons platform! Maak dus nu helemaal gratis een account aan en mis geen enkele stage! Vergeet je niet in te schrijven in ons StageAlert om direct op de hoogte gesteld te worden! Heb je nog vragen over hoe Stagejobs.be werkt? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder met al je problemen.

Inloggen

Registreren

Forgot Password

Cart

Winkelwagen