Site logo
Wil je een stagiair aannemen voor je bedrijf maar weet je niet goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij geven je in dit blogbericht enkele nuttige tips en praktisch advies om een geschikte stagiair te vinden voor je bedrijf.

1. Zorg voor voldoende zichtbaarheid

Als je de beste talenten wilt aantrekken voor je stageplaats dan moeten je vacatures eenvoudig zichtbaar zijn en door potentiële kandidaten snel kunnen gevonden worden. Dat helpt je niet alleen om snel een stagiair te vinden, maar je krijgt ook meer studenten om uit te kiezen. Daardoor kun je selecteren en de beste kandidaat voor het werk eruit halen. Dat is bijzonder nuttig als je ook een voet tussen de deur wilt bij toekomstige talentvolle werknemers. Het beste platform om je stage kenbaar te maken aan een groot en relevant publiek is Stagejobs.be! Wanneer je een stage bij ons plaatst, kun je ongeacht het pakket dat je hebt gekozen ons een StageAlert laten uitzenden naar relevante stagiairs.

2. Geef stagiairs verantwoordelijkheid en een goede ervaring

Een stagiair is geen koffiebrenger of een extra poetshulpje. Wanneer je een stagiair aanneemt in het kader van een opleiding of als deze student dit vrijwillig doet, zie je dit best als iemand warm maken om later jouw bedrijf te komen versterken. Als je een stagiair opzadelt met taken die niet veel te maken hebben met zijn opleiding en waar hij of zij weinig van bijleert, zul je geen al te beste indruk achterlaten. Daarnaast praten studenten uiteraard ook met elkaar. In het geval je stagiair jou niet al te best heeft behandeld, dan kan dit jouw bedrijf een stuk minder aantrekkelijk maken wanneer je nieuwe werkkrachten wil aantrekken. Probeer dus je stagiairs een echte werkervaring te geven zoals je dat zou doen met nieuwe werknemers.

3. Zorg ervoor dat je in orde bent met je administratie

Je kan niet zomaar een stagiair aannemen. Net zoals bij studentenjobs en gewone werknemers moet je in orde zijn met de regels en met de administratie. Wanneer de stage in het kader van een opleiding wordt georganiseerd dan moet je een stagerapport invullen en de prestaties van de stagiair beoordelen. Daarnaast moet je ook nog enkele formulieren invullen voor de onderwijsinstelling. In het geval dat je een stagiair aanneemt die een vrijwillige stage volgt, die niet in het kader van een opleiding is, dan moet je deze student betalen. Daarvoor moet je ook de nodige formulieren invullen zodat op dat bedrag sociale zekerheid wordt betaald.

4. Begin op tijd met zoeken naar stagiairs

De meest ambitieuze studenten beginnen op tijd te zoeken naar een stage. Wanneer je je stage laat post, dan heb je meestal enkel keuze uit de studenten die nog vlug een stage willen of dit met niet zoveel motivatie zoeken. De beste momenten om een stageplek aan te bieden is 2 tot 3 maanden voor de examens. Gemotiveerde studenten beginnen dan te kijken om een stage te lopen in de zomer. Door dan al een stageplek beschikbaar te stellen en deze te adverteren kun je dus snel een groot aantal gemotiveerde stagiairs vinden om je bij te staan. Wil je snel een stagiair vinden voor je onderneming? Bij stagejobs.be kun je gratis een vacature voor een open stageplaats plaatsen. Deze blijft 10 dagen online en we sturen ook een StageAlert naar studenten die waarschijnlijk wel interesse hebben in jouw stageplek. Wil je er zeker van zijn dat je voldoende sollicitaties krijgt en een goede stagiair kunt aannemen? Dan kun je ons basis en premium pakket gebruiken om je vacature een maximale zichtbaarheid te geven. Heb je nog vragen over hoe je stagejobs.be optimaal gebruikt of heb je vragen over hoe je een vacature op ons platform plaatst? Neem dan nu contact met ons op en onze klantendienst helpt je zo snel mogelijk verder!

Inloggen

Registreren

Forgot Password

Cart

Winkelwagen